Hoezo, netwerken?

Bedrijven hebben meestal geen tijd om zich bezig te houden met hun computers of het netwerk. Het is van essentieel belang dat het systeem optimaal functioneert. Tokio Group kan u helpen bij het aanleggen, optimaliseren en onderhouden van netwerken. We bieden een complete oplossing voor uw bedrijf, maar we kunnen ook specifieke problemen verhelpen of advies geven. Wij dragen bijvoorbeeld zorg voor de servers waarop uw applicaties draaien of de opslag van de data waar u niet buiten kunt. We kunnen de infrastructuur in uw bedrijf controleren en optimaliseren.

De diensten die wij bieden op het gebied van ICT zijn advisering, ontwerp, integratie, installatie, beheer en beveiliging. Bij ons kunt u terecht voor een compleet advies. Tokio Group ontwerpt aan de hand van uw wensen een netwerk dat kan worden opgebouwd uit componenten, die uiteraard op standaarden zijn gebaseerd.

netwerk

Bekabeling

Vanzelfsprekend dient de bekabeling de door de organisatie gewenste protocollen te ondersteunen. Aangezien alle informatie uitwisseling binnen uw bedrijf over de bekabeling wordt getransporteerd, zowel spraak als data, dient de kwaliteit van alle geleverde en geïnstalleerde bekabeling perfect te zijn. Een bekabelinginfrastructuur die door Tokio Group wordt opgeleverd is dan ook altijd volledig geïnstalleerd en gemeten conform de databekabelingsstandaarden en voorzien van een gedegen garantie.
Een bekabelinginfrastructuur wordt voor vele jaren geïnstalleerd, het is dus van belang om een toekomstvaste bekabeling te kiezen. De bekabeling dient immers niet alleen de huidige protocollen te ondersteunen maar eveneens protocollen die u in de toekomst, naar redelijkheid, verwacht te gaan gebruiken. Daarnaast is er een grote keuze uit bekabelingstypen, zoals UTP (Unshielded Twisted Pair), FTP (Foiled Twisted Pair), STP (Shielded Twisted Pair) en dergelijke.

Onze specialisten adviseren u graag over de beste oplossing in uw situatie. Gedurende de implementatie (migratie) fase van de nieuwe bekabeling dient de verstoring voor uw medewerkers zo klein mogelijk te zijn. Tokio Group kan u ondersteunen bij het aansluiten en in werking stellen van de apparatuur. Desgewenst wordt een administratie van de aansluitingen bijgehouden. Wij kunnen bij gecombineerde projecten voor bekabeling en actieve netwerkapparatuur het volledige projectmanagement op ons nemen. Voor uw project heeft u dan slechts één aanspreekpunt. Aan de hand van het netwerkontwerp verzorgen we onder meer

  • het opzetten en uitbreiden van uw LAN, WAN of wireless omgeving
  • het realiseren van intranet-, extranet of internetinfrastructuren
  • uitbouwen en optimaliseren van een beheeromgeving

Kortom, we bieden een advies op maat. U kunt het netwerk met een gerust hart uit handen geven, maar u kunt er ook voor kiezen om een deel van het netwerk te optimaliseren. Ook met de kleinste vragen of problemen kunt u bij ons terecht.